Download hier de WNLE

presentatie mét de slides van Mylènes fotoworkshop!

Mylène op een van haar prachtige reizen. (@mylenecybele)

interview met fotografe

Mylène Sopacua

Mylène Sopacua is professioneel fotograaf en videograaf en lid van Waar Utrecht Eet. Met haar fotografie reist ze de hele wereld af. Af en toe geeft zij voor Waar Nederland Eet een exclusieve fotografieworkshop. Daarin leert zij jou hoe je de perfecte food foto maakt. Benieuwd naar Mylène? Lees dan hier het interview en houd onze Facebookpagina en nieuwsbrief in de gaten voor nieuwe workshops. 

Hey Mylène, hoe heb jij zo goed leren fotograferen?

Haha, lastige vraag hoor! Ik vind dat ik nog altijd heel veel kan leren. Het meeste heb ik mezelf aangeleerd door veel naar andere mensen te kijken en dingen over fotografie op te zoeken op internet. Ik denk dat je vooral veel zelf moet uitproberen en dat je dan vanzelf ontdekt wat je leuk vindt en wat voor jou wel of niet werkt. Zo is dat dus ook bij mij gegaan.

 

Wat leer je ons tijdens je workshop?

Ik hoop vooral dat we met z’n allen een gezellige en creatieve dag hebben en dat iedereen (nog meer) enthousiast wordt om foto’s te maken en om met een andere blik naar food fotografie te kijken. 

 

Waar komt jouw passie voor fotograferen én eten vandaan?

Fotograferen heb ik altijd al leuk gevonden. Eten trouwens ook ;-) dat is eigenlijk alleen maar gegroeid tijdens mij studie (journalistiek) en daarna nog meer met de komst van Instagram. 

 

Wat is voor jou een perfecte foto?

Een perfecte foto voor mij moet meteen opvallen. Wat er dan te zien is op de foto kan heel verschillend zijn. Hij kan heel licht en simpel zijn of juist donker en moody. Dat maakt niet zoveel uit. Maar een foto met mooie lichtinval spreekt mij vaak wel aan.

 

Zonder teveel van de workshop weg te geven, kan je alvast 1 tip met ons delen...?

Vooral veel oefenen, veel uitproberen en kijken hoe andere mensen foto’s maken. Dan leer je het meest en ontwikkel je uiteindelijk jouw eigen stijl.  

---> Meer weten van Mylène? Bekijk dan haar portfolio en volg haar Instagram accounts @mylenecybele en @mielsopacua

Waar Nederland Eet B.V.

Witte de Withstraat 28-A huis

1057 xx Amsterdam

KVK: 71576371

BTW: NL858769207B01

Contact: hallo@waarnederlandeet.nl